Välkommen att delta i ett seminarium där kunniga drottningodlare delar med sig av sina erfarenheter.
Seminariet är ett samarbete mellan Skaraborgs Drottningodlingsklubb, Studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg och Biodlarna.
Målet med dagen är att få fördjupade kunskaper i drottningodling och lära oss hur vi ska tänka och göra när det gäller selektering och testning av drottningar. Med ökad kunskap kan vi skapa lokala samarbeten för att få fram bra bin som är lämpade för de lokala förutsättningarna. Både de som har erfarenhet och de som ser drottningodling som ett nytt spännande område för sin biodling är välkomna att delta.
Föreläsare:
BERT TRYBOM
Bert har skaffat sig gedigna erfarenheter under 70 år som biodlare och är en av Sveriges mest erfarna inseminatörer med djupa kunskaper om binas genetik. Bert är författare av Boken om biavel och insemination som kom ut 2009 och lagom till seminariet släpps en ny utgåva med helt nya kapitel om bl.a. om avelsarbete för VSH-egenskaper.
RENÉE LINDELL
Renée är drottningodlare från Blekinge som började med två samhällen i trädgården, blev passionerad och tog sitt gesällbrev för yrkesbiodlare 2016. Nu producerar hon hundratals nya testdrottningar varje år samtidigt som hon undervisar i drottningodling, inseminering, avel och testbiodling.
PROGRAM
10-12 Föreläsningar
12-13 Lunch
13.00 Föreläsningar
17.00 Avslutning
ANMÄLAN – FYSISKT DELTAGANDE
för deltagare i Skövde senast 10 februari
Du som har möjlighet att delta i föreläsningslokalen i Skövde anmäler dig via www.sv.se/skaraborg sök kurs 307289.
Du kan klicka här för att komma till anmälan.
LOKAL SV Skaraborg, Rådmansgatan 24 i Skövde.
AVGIFT 100 kr betalas vid anmälan, för- och eftermiddagsfika ingår. Lunch finns att köpa.
ANMÄLAN FÖR DELTAGANDE VIA ZOOM
för deltagare på distans senast 10 februari
Du som inte har möjlighet att delta i Skövde kan följa föreläsningarna digitalt från flera platser i landet tillsammans med drottningodlare i ditt närområde. I Skaraborg anordnas enbart föreläsningarna på plats.
Kontakta avelssamordnaren i ditt biodlardistrikt för information och anmälan